Til Smaken av Verden har vi tatt inn flere varianter av jordbær, både hvite og røde. Fra Noord-Brabant Nederland henter vi i sesongen mars-desember El Santa røde og hvite jordbær. Mens vi fra januar-mai henter nydelige røde Roceira jordbær fra Andalucia i Spania. Les mer om de ulike sortene og hvor de kommer fra.
El Santa fra Nederland
I regionen Noord-Brabant i Nederland, dyrkes de nydeligste El Santa jordbær på omtrent 25 hektar. Joost og Edith van Oers startet bedriften for 30 år siden, den gang med produksjon av tomat og agurk. Etter tre år endret de til jordbærproduksjon, noe som ikke kan sies å ha blitt annet en en stor suksess. Fra da til nå har de økt med 1 til 23 hektar med jordbærproduksjon. Nå overtas bedriften av en ny generasjon, nemlig av sønnen Martijn.
Roceira fra Spania
Fra gården La Cartuja de Moguer i spanske Andalucia får vi Rociera-jorbær. Disse bærene er en ren nytelse, både når de tilberedes og når de spises. Svært konsistente i størrelsen gjennom hele sesongen, suveren holdbarhet, fristende dyprøde i fargen og med en fyldig, rik og nyansert smak. «Nesten for godt til å være sundt» er et uttrykk som med fordel kan brukes om jorbærene fra La Cartuja de Moguer. Fulle av antioksidanter, vitaminer og mineraler og med en unik allsidighet.
Til Champanje, til drinker, i salater, desserter, kremer, iskrem og syltetøy – det er bare å velge. For alt kler den smukke.