Amalfisitronen spiller en viktig rolle i det italienske kjøkken, og brukes i alt fra marinader til salater, fisk, sauser, kaker, iskrem og desserter. Med sitroner fra Costieragrumi de Riso kan du gjøre det samme.
Amalfikysten er et perfekt sted for å dyrke sitroner. Et jevnt klima; nesten aldri kjøligere enn 12 grader og sjelden varmere enn 30. Rikt jordsmonn, sol i massevis og akkurat passe mengder regn og vind. Derfor blir Amalfisitronen betraktet som verdens beste, en verdi de tre søskenbarna vet å forvalte. De dyrker sitronene sine på de flotte terrasserte hagene området er kjent for, og sørger for at sitronene blir plukket for hånd. Slik blir fruktene skånet for den hardhendte behandlingen mekanisk høsting kan føre til.
Costieragrumi de Riso ble grunnlagt av Alfonso ‘e Mariett i 1927. Den unge mannen hadde talent for sitrondyrking, og overførte etter hvert både kunnskap og lidenskap til egne barn. Slekt fulgte slekters gang, og i dag er det tredje generasjon ved barnebarna Carlo, Evaristo og Giovanni som står for driften.
Sesong: Januar - mars