Hanasand gård
Bonden og gartneren Stig Jakob Hanasand kjørte traktor da han var tre år gammel, og har fortsatt med å holde på med gård siden den gang. Nå driver han gården med samme navn som ham selv. Godt hjulpet av kona Monica, som er utdannet interiørkonsulent, og som er svært opptatt av historie, kulturarv og matlaging. Hennes kreativitet kommer godt med på en gård som har gjort grisehuset om til selskapslokale, og hun eksperimenterer gjerne med nye retter og smaker.
Det har vært bosetning i denne delen av Rogaland siden 400-tallet. Stig Jakob er tredje generasjons tomatdyrker på Rennesøy, men området har vært i familiens eie siden 1500-tallet. Tomatproduksjonen startet opp i 1936 og ting har blitt både mindre og større siden den gang. Større i volum og sortiment, men tomatene har blitt mindre. Stig Jakob og Monica Hanasand har nemlig spesialisert seg på små tomater, og kan skryte av å ha 21 ulike sorter i omtrent 15 mål med drivhus. På Hanasand har de også sauer, men de får ikke låne nøkkelen til drivhusene.