Viltkjøttets venner

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Viltkjøttets venner

Det er ikke absolutt alt som passer til vilt. Men det som passer, passer gjerne til de fleste typer viltkjøtt. Vi drister oss derfor til å samle en gjeng med gode smaksvenner her

Poteter

Norske potetvarianter kan anbefales. Se gjerne vår potetbrosjyre og produktdatablad om potetmos.

Rotgrønnsaker

De norske rotgrønnsakene, med sin lange vekstperiode, gir god sødme. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, skorsonnerot og jordskokk passer perfekt.

Løk

Løkens sødme og gode samarbeid med syre gir gode garintyrer til vilt. Vi anbefaler delikatesseløk fra Kaaterud gård. Løken kan være rød og gul, både hel og skrelt. Prøv gjerne kepaløk, borettane, purre og sjalottløk.

Spinat

Egner seg veldig godt sammen med vilt fordi begge inneholder mye jern. Kål: Blomkål, rosenkål, grønnkål (kale) og svartkål (black kale). Gjerne bare frest og tilsmakt med smør - eller kremet.

Sopp

Skogens gull er i sesong sammen med viltet og hører naturlig sammen.

Søte og syrlige saker

Eple, pære, tyttebær, rognebær, rips, havtorn, blåbær, kvede og druer er smakelige produkter som egner seg ypperlig når de er bearbeidet til vilt.

Urter

Persille, timian, løpestikke, einerbær, rosmarin, ertekarse, karvespirer, honningkarse, ramsløk (puré eller fersk).

 

Besøk vår netthandel for å se vårt utvalg av vilt og grønt