Stilkblomkål, eller Fioretto som den egentlig heter på italiensk er en langstilket, mild blomkål, med et lite hode og lang stilk. En fantastisk råvare som kun produseres på en gård i Norge, nemlig Gilhus Gård.
Gilhus gård
Gården i Lier kommune drives av Ragne Helene Ravensborg og mannen Knut-Andreas Malmberg, og har vært i familiens eie i hele seks generasjoner, faktisk helt siden 1850. Gilhus er med sine 90 mål dyrkbar mark en liten til middels gård, men med leid areal dyrkes det i dag grønnsaker på 500 mål.
Nydelig som tilbehør i salater eller supper - men la gjerne stilkblomkålen få hovedrollen i retten også. Dette er en fantastisk nasjonal matskatt!
Blomkålsuppe med stilkblomkål
Stilkblomkålen er perfekt til å toppe en blomkålsuppe, sammen med norske spiselige blomster. Her har vi brukt vår ferske blomkålsuppe med fløte og smør som er klar til bruk.