Stilkblomkål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Dette kan du lage med stilkblomkål

Nå er endelig den norske stilkblomkålen fra Gilhus gård her.

Stilkblomkål, eller Fioretto som den egentlig heter på italiensk er en langstilket, mild blomkål, med et lite hode og lang stilk. En fantastisk råvare som kun produseres på en gård i Norge, nemlig Gilhus Gård.

Gilhus gård

Gården i Lier kommune drives av Ragne Helene Ravensborg og mannen Knut-Andreas Malmberg, og har vært i familiens eie i hele seks generasjoner, faktisk helt siden 1850. Gilhus er med sine 90 mål dyrkbar mark en liten til middels gård,  men med leid areal dyrkes det i dag grønnsaker på 500 mål. 

Nydelig som tilbehør i salater eller supper - men la gjerne stilkblomkålen få hovedrollen i retten også. Dette er en fantastisk nasjonal matskatt!

Blomkålsuppe med stilkblomkål

Stilkblomkålen er perfekt til å toppe en blomkålsuppe, sammen med norske spiselige blomster. Her har vi brukt vår ferske blomkålsuppe med fløte og smør som er klar til bruk.