Ved å gjøre som Sebastian Myhre får du bedre kjøkkenøkonomi, retten ser mer fargerik ut og gjestene vil bli behagelig mett. Tenk 80/20, 80% grønt og 20% protein. Bra for kloden er det også!
Sebastian har satt sammen en herlig rett med utgangspunkt i nykål og sjøkreps (beregnet for fire personer):
1 stor sjalottløk hakket passe grovt
200g hvitvin tørr
300g sjøkrepskraft (Skalldyrkraft fra andre skalldyr kan også benyttes)
300g kremfløte
2 stilker timian
1 stilk estragon
2 laurbærblad
Liten klype med safran
50 g smør
1 sitron
Salt
Cayenne
Nykål/sommerkål:
1 stk sommerkål liten
50 g meierismør
2 stilker timian
Sjøkreps:
120 g sjøkrepskjøtt
½ ts sjalottløk
¼ ts hvitløk
½ ts sitronzest
½ ss sitronsaft
¾ ss extra virgin olivenolje av god kvalitet
1 ts finhakket estragon
1 ts finsnittet gressløk
1 ts finhakket rød chili
Salt/pepper
Anretning:
- Sjøkrepssalaten anrettes oppå den halve nykålen. Det er best om kålen er varm og salaten ikke er kald før den går på kålen.
- Med et bestemt snitt deles kålen i to og løftes over på en egnet tallerken.
- Toppes med små sprø krutonger for krønsjens del, også med ønskede urter og blomster
- Espuma på sjøkreps «bisque» legges pent på siden og gis et lite dryss med estragonpulver.
Vel bekomme!