Tenk 80/20 - gjør som Sebastian Myhre

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Tenk 80/20 - gjør som Sebastian Myhre

Gjør som Sebastian Myhre, kaptein på Senior kokkelandslaget - tenk 80/20, altså 80% grønt og 20% protein på tallerkenen.

Ved å gjøre som Sebastian Myhre får du bedre kjøkkenøkonomi, retten ser mer fargerik ut og gjestene vil bli behagelig mett. Tenk 80/20, 80% grønt og 20% protein. Bra for kloden er det også! 

Sebastian har satt sammen en herlig rett med utgangspunkt i nykål og sjøkreps (beregnet for fire personer): 

1 stor sjalottløk hakket passe grovt
200g hvitvin tørr
300g sjøkrepskraft (Skalldyrkraft fra andre skalldyr kan også benyttes)
300g kremfløte
2 stilker timian
1 stilk estragon
2 laurbærblad
Liten klype med safran
50 g smør
1 sitron
Salt
Cayenne

Nykål/sommerkål: 

1 stk sommerkål liten
50 g meierismør
2 stilker timian

Sjøkreps: 

120 g sjøkrepskjøtt
½ ts sjalottløk
¼ ts hvitløk
½ ts sitronzest
½ ss sitronsaft
¾ ss extra virgin olivenolje av god kvalitet 
1 ts finhakket estragon
1 ts finsnittet gressløk
1 ts finhakket rød chili
Salt/pepper

Anretning: 

  • Sjøkrepssalaten anrettes oppå den halve nykålen. Det er best om kålen er varm og salaten ikke er kald før den går på kålen.
  • Med et bestemt snitt deles kålen i to og løftes over på en egnet tallerken.
  • Toppes med små sprø krutonger for krønsjens del, også med ønskede urter og blomster
  • Espuma på sjøkreps «bisque» legges pent på siden og gis et lite dryss med estragonpulver.

Vel bekomme!