Tenk 80/20 - gjør som Nils Flatmark

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Tenk 80/20 - gjør som Nils Flatmark

Gjør som Nils Flatmark, fra De Norske Kokkelandslagene Senior - "tenk 80/20, altså 80% grønt og 20% protein" på tallerkenen.

I høst øker vi fokuset på å ville inspirere flere til å øke grøntandelen på tallerkenen. Sammen med tre dedikerte kokker fra NKL - Norske Kokkers Landsforening har vi utviklet konseptet 80/20: "Tenk 80/20, - 80% grønt, 20% protein". Nils viser sine tips til hvor enkelt man kan øke grøntandelen på tallerkenen, samtidig skape en wow-effekt, og som i tillegg ser bra ut for kjøkkenøkonomien. Retten passer perfekt for hotellrestauranter.              

Sjekk oppskriften på "Tomatisert byggotto" nedenfor. Beregnet for fire personer.

  • 5 dl (ca 0,5dl bygg pr porsjon)
  • 1 kg Kort og Godt-tomater
  • 6 sjalottløk skrelt
  • 1 dl sherryeddik
  • 2 dl olivenolje
  • 1 bunt asparges
  • 500 g linser (kokkesmart 1/2pose)
  • 4 ss smør
  • Fersk salvie
  • Smak til med salt, smør, sherryeddik og smør

Ingredienser kylling:

  • 5 Kyllinglår (max ½ pr porsjon)
  • Neve salvie
  • 4 ss smør
  • Sitronskall av 1 sitron
  • 1 hvitløk

Fremgangsmåte Byggotto:

  1. Kok bygg
  2. Kutt opp tomatene og finhakk sjalottløk
  3. Stek tomater og sjalottløk sammen
  4. Når Tomatene har fått farge og begynt å slippe veske tilsetter du olivenoljen og Sherryeddiken
  5. Kok til det emulgerer litt
  6. Tilsett den kokte byggen
  7. Rør inn smør, linser, salvie og asparges kuttet i skiver til slutt.

Fremgangsmåte kylling:

  1. Stek kyllingen i kald panne så fettet slipper.
  2. Stek på fettsiden til den er gyllen
  3. Tilsett smør, urter og hvitløk
  4. Stek til andre siden også er gyllen
  5. Sett i ovn på 220c i 5 min.
  6. La kyllingen deretter hvile i 5 minutter 

Vel bekomme!