I høst øker vi fokuset på å ville inspirere flere til å øke grøntandelen på tallerkenen. Sammen med tre dedikerte kokker fra NKL - Norske Kokkers Landsforening har vi utviklet konseptet 80/20: "Tenk 80/20, - 80% grønt, 20% protein". Nils viser sine tips til hvor enkelt man kan øke grøntandelen på tallerkenen, samtidig skape en wow-effekt, og som i tillegg ser bra ut for kjøkkenøkonomien. Retten passer perfekt for hotellrestauranter.
Sjekk oppskriften på "Tomatisert byggotto" nedenfor. Beregnet for fire personer.
- 5 dl (ca 0,5dl bygg pr porsjon)
- 1 kg Kort og Godt-tomater
- 6 sjalottløk skrelt
- 1 dl sherryeddik
- 2 dl olivenolje
- 1 bunt asparges
- 500 g linser (kokkesmart 1/2pose)
- 4 ss smør
- Fersk salvie
- Smak til med salt, smør, sherryeddik og smør
Ingredienser kylling:
- 5 Kyllinglår (max ½ pr porsjon)
- Neve salvie
- 4 ss smør
- Sitronskall av 1 sitron
- 1 hvitløk
Fremgangsmåte Byggotto:
- Kok bygg
- Kutt opp tomatene og finhakk sjalottløk
- Stek tomater og sjalottløk sammen
- Når Tomatene har fått farge og begynt å slippe veske tilsetter du olivenoljen og Sherryeddiken
- Kok til det emulgerer litt
- Tilsett den kokte byggen
- Rør inn smør, linser, salvie og asparges kuttet i skiver til slutt.
Fremgangsmåte kylling:
- Stek kyllingen i kald panne så fettet slipper.
- Stek på fettsiden til den er gyllen
- Tilsett smør, urter og hvitløk
- Stek til andre siden også er gyllen
- Sett i ovn på 220c i 5 min.
- La kyllingen deretter hvile i 5 minutter
Vel bekomme!