Jan-Erik Hauge kommer fra Berle i Sogn og Fjordane og har lenge vært et medlem på det norske kokkelandslaget som ble olympiske mestere i 2020. Her er noen av hans beste tips til hvordan du kan bruke sesongråvarene.
Norske plommer på 3 måter
Saftige, norske plommer en er fantastisk råvare. Her har du Jan-Erik Hauge sine tre beste tips til hvordan bruke dem.
Konservering er en supersmart måte å forlenge sesongen. Sylt dem, eller lag en knallgod sirup – fantastisk å bruke til desserter gjennom vinteren.
Deilige, saftige norske plommer. Man kan nesten kjenne den søte, saftige og ikke særlig kraftige smaken av plommer bare man ser dem ligge der i rødt, gult, blått eller lilla.
Norske plommer på 3 måter
Norske epler på 3 måter
Norske epler er en fantastisk råvare, elsket av kokker. Jan-Erik Hauge har her samlet sine tre eplefavoritter.
Mange venter hele året på at de norske eplene skal komme. Skinnende, saftig og aromatisk, og med både syrlighet og sødme.
En flott måte å forlenge sesongen av norske epler på, er å sylte eplene.
Marinerte epler kan gjøres på mange måter og er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!