PLOMMETOMAT MINI

Hovedinnhold Hovedmeny

PLOMMETOMAT MINI

Varenr.: 3021 02

Plommetomaten er avlang i formen og har tykke vegger som gir mye smakfullt kjøtt. Derfor brukes den til hermetisering, i pureé, til ketchup og ikke minst til den klassiske italienske tomatsausen.

Disse tomatene har de fleste gode egenskapene til plommetomaten, blant annet et fruktkjøtt som er noe fastere enn hos andre tomater. Dette gjør dem godt egnet til kutting, selv om de er så små. Tomatene er kanskje best som de er, men smaker også nydelig sammen med hvitløk og basilikum.

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Plommetomater selges på stilk. Denne skal være frisk og spenstig. Tomatene skal sitte på stilken. Tomatene skal være jevnt røde og faste i konsistensen.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Den beste lagringstemperaturen er 10-12 °C. Oppbevar aldri tomater i kjøleskap, der taper de smak og blir raskere bløte enn om du oppbevarer dem i romtemperatur. Ved temperaturer under 8 °C får tomatene kuldeskade.

  • Smak

    Smaken kan variere avhengig om syren eller sødmen dominerer i tillegg til en kraftig tomatsmak.

  • Helseeffekt

    Tomaten får den julerøde fargen sin fra karotenoidet lykopen. Jo dypere rødfarge tomaten har, desto mer lykopen inneholder den. Lykopen er en fettløselig antioksdant som er i familie med vitamin A, men som ikke kan bli til vitamin A i kroppen vår. Flere undersøkeler tyder på at et kosthold rikt på tomater og lykopen kan forebygge prostatakreft hos menn. Lykopen kan også forebygge andre typer kreft, hemme kolesterolproduksjonen og fremme nedbrytningen av det uheldige LDL-kolesterolet. Når du varmer plommetomatene, blir lykopeninnholdet ekstra godt tilgjengelig for kroppen vår, spesielt i kombinasjon med litt olje eller fett, slik som du får fra en pastasaus eller en pizza med ost. De andre karotenoidene i tomaten kan omdannes til vitamin A, et stoff som er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Vitamin C fungerer som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten.

  • Bruksområde

    Plommetomaten er basistomaten til de beste suppene og sausene. Den er en selvfølge i pastasaus og pizzafyll, og den egner seg både som varm og kald suppe. Plommetomater har en kraftig tomatsmak som gjør den best egnet til viderebehandling. Den kan også brukes som vanlig tomat.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
74 kJ
Energi kcal
18 kcal
Fett
0,2 g
Karbohydrater
2,5 g
Énumettet fett
2,5 g
Kostfiber
2 g
Protein
0,7 g
Folat
0,017 µg
Kobber (Cu)
0,03 mg
Betakaroten
0,801 µg
Kalsium (Ca)
6 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,2 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
244 mg
Magnesium (Mg)
9 mg
Natrium (Na)
0,03 mg
Niacin
0,5 mg
Fosfor (P)
27 mg
Vitamin A
67 RAE
Vitamin B6
0,0009 mg
Vitamin C
17 mg
Vitamin E
0,7 alfa-TE
Sink (Zn)
0,1 mg
Omega6
0,08 g
Riboflavin
0,01 mg

Ingredienser

Plommetomat)

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter