MORKLER FROSSEN
Varenr.: 4110 13
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Morkelen har ikke bare et svært karakteristisk utseende, den smaker aromatisk og er utmerket i sauser.
Opprinnelsesland Import
-
Kvalitet
Hatten er hul, spisset, kjegleformet og gulbrun til olivengrå. Overflaten er dekket med uregelmessige groper avdelt av smale, vanligvis tydelig langsgående ribber. Stilken er hvit og hul. Kjøttet er tynt og sprøtt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Sopp lagres mørkt, luftig og kjølig.
-
Smak
Morkler har en meget aromatisk smak.
-
Helseeffekt
B-vitaminet niacin spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende næringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Niacin aktiverer nemlig noen enzymer som sørger for at energimolekylene brytes ned og omdannes til energi på en form som kroppen kan bruke. Spormineralet kobber har mange funksjoner i kroppen, bl.a. spiller kobber en viktig rolle i energiproduksjonev i cellenes energifabrikker, de såkalte mitokondriene. Kobber er viktig for et sterkt og fleksibelt bindevev, omsetningen av jern i kroppen og sist men ikke minst er kobber en antioksidant. Kalium er et mineral som virker blodtrykksenkende og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.
-
Bruksområde
Morkler brukes i sauser og supper. Den kan både stues og stekes. Morkler gir en kjempegod smak i farser. Den er også velegnet å tørke.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 72 kJ
- Energi kcal
- 17 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 0,1 g
- Énumettet fett
- 0,1 g
- Kostfiber
- 4 g
- Protein
- 2,3 g
- Folat
- 0,023 µg
- Kobber (Cu)
- 0,2 mg
- Kalsium (Ca)
- 3 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 349 mg
- Magnesium (Mg)
- 9 mg
- Natrium (Na)
- 0,04 mg
- Niacin
- 3 mg
- Fosfor (P)
- 85 mg
- Vitamin B6
- 0,0007 mg
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Omega3
- 0,05 g
- Omega6
- 0,01 g
- Riboflavin
- 0,35 mg
- Selen (Se)
- 0,017 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin