BABYLEAVES TAT SOI PK
Varenr.: 3861 05
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Bruk denne milde, elegante salaten blandet med andre salater eller for eksempel i wok.
Opprinnelsesland Italia
-
Kvalitet
Dette er en liten grønnsak med mørkegrønne blad og lyse, nesten hvite stilker som sitter i en rosett. Den skal være sprø og saftig.
-
Lagring
Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.
-
Smak
Smaken er lett, mild og elegant.
-
Helseeffekt
Denne teskjeformede salaten er faktisk er en kålplante og har mye til felles med kål når vi ser på sammensetningen av næringsstoffene. Tatsoi inneholder antioksidantene vitamin C, betakaroten og andre karotenoider. Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler og er med på å bevare kroppsvevet. Et høyt inntak av antioksidanter fra maten kan forebygge kreft og hjerte- og karsykdom. Betakaroten og flere andre karotenoider omdannes til aktivt vitamin A som styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og du får et godt mørkesyn. Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som stopper blødninger, og det er viktig for et sterkt skjelett. Fytokjemikaliene som gir den skarpe smaken er de samme som vi finner i kålplanter, nemlig svovelholdige glukosinolater. Når du kutter eller tygger tatsoi, frigjøres glukosinolatene. Disse stoffene forebygger kreft på flere trinn i kreftutviklingen.
-
Bruksområde
Tatsoi brukes i salater, gjerne blandet med andre salattyper og grønnsaker. Den egner seg også godt til smørdamping.
Næringsinnhold pr. 100g
- Énumettet fett
- 0 g
- Flerumettet fett
- 0 g
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin