SAKURAKARSE PK.KOPPERT
Varenr.: 4308 13
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Sakurakarse er små spirer som spises ferske, gjerne drysset over gryten for å sette smak på ulike retter. Sakurakarse har en fin reddiksmak og klippes gjerne over smørbrød og salater.
Opprinnelsesland Nederland
-
Kvalitet
Karse skal ha friske, spensige stilker og blad. "Matten" skal være fuktig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Karse må aldri tørke. "Matten" de står på, må være fuktig. Oppbevares best kjølig mellom 2-4 ºC. Karse kan også oppbevares i romtemperatur.
-
Smak
Sakurakarse smaker som reddik.
-
Helseeffekt
Spiser du mye karse, kan du nyte godt av mange ulike næringsstoffer: Kostfiber i kosten sikrer at tarmene får noe og jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Vitamin C er et vannløselig vitamin som vi har behov for tilførsel av hver dag, for å holde immunforsvaret styrket, for god bindevevsdannelse og beinhelse, og for å sikre et godt opptak av jern fra kosten. I tillegg er vitamin C viktig for jernopptaket, og det beskytter cellene våre i kampen mot de frie radikalene som kan føre til celledød og kreft. Folat er et B-vitamin som både er viktig for nydannelse av blodceller, for hjertehelse men ikke minst for å beskytte fostre mot ryggmargsbrokk. Antocyaniner ser ut til å kunne beskytte mot hjertesykdom, kreft og visse øyeykdommer.
-
Bruksområde
Denne karsen passer som garnityr og smakssetter på både varme og kalde retter, særlig smørbrød, kanapeer og ost.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 48 kJ
- Energi kcal
- 12 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Énumettet fett
- 0 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,9 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,043 µg
- Kobber (Cu)
- 0,05 mg
- Betakaroten
- 1,589 µg
- Kalsium (Ca)
- 138 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,7 mg
- Jod
- 0,007 µg
- Kalium (K)
- 300 mg
- Magnesium (Mg)
- 16 mg
- Natrium (Na)
- 0,37 mg
- Niacin
- 0,3 mg
- Fosfor (P)
- 61 mg
- Vitamin A
- 132 RAE
- Vitamin B6
- 0,0023 mg
- Vitamin C
- 3 mg
- Vitamin E
- 1,5 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,5 mg
- Omega3
- 0,02 g
- Omega6
- 0,01 g
- Riboflavin
- 0,06 mg
- Selen (Se)
- 0,002 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin