REDDIK PK.
Varenr.: 4318 12
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Den sprø og saftige reddiken har en karakteristisk peppersmak. Spis den som den er, ha den i salater, spis dem med dipp eller med ost, eller damp dem i 15 min. Reddikbladene kan også brukes i salaten!
Reddik kan spises som den er, eller kuttes og brukes som et sprøtt og smaksrikt tilskudd. Det finnes flere typer reddiker, der de vanligste er sommer- og vinterreddik. Sommerreddiken er liten og har en kraftig rødfarge, vinterreddiken er mer avlang og noe lysere i fargen. Hele reddiken kan brukes, inkludert bladene!
Opprinnelsesland Nederland
-
Kvalitet
Reddiker skal være faste og sprø. Skallet er rødt eller rødt og hvitt. Fruktkjøttet er hvitt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar reddiken i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker den ikke så lett inn.
-
Smak
Reddik har en skarp og pepperaktig smak.
-
Helseeffekt
Reddiken gir salaten et sprøtt og friskt innslag, og du får med deg unne næringsstoffer også. Kostfiberet sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. På denne måten er kostfiber med på å holde kolesterolnivået nede. Kostfiber benyttes som energikilde av de helsebringende bakteriene i tarmen. Når de får gode levevilkår, blir det mindre plass igjen til de skadelige tarmbakteriene, og du øker sjansene for en sunn tarm og et godt immunforsvar. Vitamin C er en vannløselig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.
-
Bruksområde
Reddiker egner seg til å spise rå, men de er også nydelige i salater, som garnityr på smørbrød, på ostefatet og sammen med rå, marinert fisk.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 69 kJ
- Energi kcal
- 16 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 2,5 g
- Énumettet fett
- 2,4 g
- Kostfiber
- 1 g
- Protein
- 0,7 g
- Folat
- 0,014 µg
- Kobber (Cu)
- 0,03 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Betakaroten
- 0,008 µg
- Kalsium (Ca)
- 22 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 245 mg
- Magnesium (Mg)
- 8 mg
- Natrium (Na)
- 0,07 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 24 mg
- Vitamin A
- 1 RAE
- Vitamin B6
- 0,0005 mg
- Vitamin C
- 21 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega3
- 0,03 g
- Omega6
- 0,02 g
- Riboflavin
- 0,01 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin