PURRE KG
Varenr.: 4314 50
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Hele den slanke purren kan spises! Den hvite delen er mørest, ofte regnet som den beste, og kan gjerne brukes rå. Den grønne delen bør kokes og setter lekker smak og farge på supper og gryter.
Hele planten kan spises, men den grønne og hvite delen har forskjellige bruksområder. Den hvite delen er mørest og brukes ofte rå, mens den grønne egner seg godt i supper og gryter. Den er også svært god rå, for eksempel som garnityr på brødskiva.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Purre skal ha fast og tettpakket hvitt skaft med grønne, friske blad.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Purre oppbevares fra 2-4 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.
-
Smak
Purreløken er sprø og har en aromatisk, mild løksmak. Etter varmebehandling kommer sødmen bedre frem.
-
Helseeffekt
Purren er ikke bare smakfull, den er næringsrik også: Kostfiberet sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Folat er et B-vitamin som både er viktig for nydannelse av blodceller, for hjertehelse men ikke minst for å beskytte fostre mot ryggmargsbrokk. Folatrike matvarer er viktige for kvinner i fertil alder som er eller vil bli gravide, eller som ammer. Vitamin C er et vannløselig vitamin som vi har behov for tilførsel av hver dag, for å holde immunforsvaret styrket, for god bindevevsdannelse og beinhelse, og for å sikre et godt opptak av jern fra kosten. I tillegg er vitamin C viktig for jernopptaket, og det beskytter cellene våre i kampen mot de frie radikalene som kan føre til celledød og kreft.
-
Bruksområde
Purre brukes til kraftkoking, supper, paier, lapskaus og som "asparges".
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 118 kJ
- Energi kcal
- 28 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Karbohydrater
- 3,6 g
- Énumettet fett
- 3,6 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,6 g
- Folat
- 0,087 µg
- Kobber (Cu)
- 0,05 mg
- Betakaroten
- 0,406 µg
- Kalsium (Ca)
- 52 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,8 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 316 mg
- Magnesium (Mg)
- 13 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,5 mg
- Fosfor (P)
- 41 mg
- Vitamin A
- 34 RAE
- Vitamin B6
- 0,0025 mg
- Vitamin C
- 16 mg
- Vitamin E
- 0,8 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,1 g
- Omega6
- 0,07 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin