LAVPRIS SELLERIROT 5 KG
Varenr.: 4316 25
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Selleriroten hører til i frikasseer, lapskaus og suppe og gir en kraftig, aromatisk smak. Kremet sellerirotsuppe er den enkleste og kanskje beste forretten du kan servere, gjerne toppet med posjert egg og løyrom.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Knollen skal være fast. Skallet er ruglete og lyst med noe rotender. Den skal ikke ha grønnskjær. Fruktkjøttet er hvitt og marmorert.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Sellerirot oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller plastboks. Da tørker den ikke så lett inn.
-
Smak
Smaken er meget god og aromatisk.
-
Helseeffekt
Spiser du sellerirot regelmessig, får du i deg mange nyttige stoffer: Kostfiberet sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Folat er et B-vitamin som både er viktig for nydannelse av blodceller, for hjertehelse men ikke minst for å beskytte fostre mot ryggmargsbrokk. Folatrike matvarer er viktige for kvinner i fertil alder som er eller vil bli gravide, eller som ammer. Vitamin C er et vannløselig vitamin som vi har behov for tilførsel av hver dag, for å holde immunforsvaret styrket, for god bindevevsdannelse og beinhelse, og for å sikre et godt opptak av jern fra kosten. I tillegg er vitamin C viktig for jernopptaket, og det beskytter cellene våre i kampen mot de frie radikalene som kan føre til celledød og kreft.
-
Bruksområde
Sellerirot egner seg til kraftkoking, supper og gryteretter, men også rå i salater, i wok og til steking. Den er god å lage puré av, gjerne blandet med poteter.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 97 kJ
- Energi kcal
- 24 kcal
- Fett
- 0,3 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 0,8 g
- Énumettet fett
- 0,6 g
- Kostfiber
- 6 g
- Protein
- 1,4 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,074 µg
- Kobber (Cu)
- 0,13 mg
- Stivelse
- 0,2 g
- Kalsium (Ca)
- 41 mg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 409 mg
- Magnesium (Mg)
- 11 mg
- Natrium (Na)
- 0,48 mg
- Niacin
- 0,5 mg
- Fosfor (P)
- 61 mg
- Vitamin B6
- 0,0019 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Omega6
- 0,15 g
- Riboflavin
- 0,05 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin