BROKKOLI 400 GR STANDARD

Hovedinnhold Hovedmeny

BROKKOLI 400 GR STANDARD

Varenr.: 4301 69

Brokkoli er mild i smaken og full av sunne næringsstoffer. Prøv den varm i salat, smørdampet eller svisjet i blender til en lekker, grønn suppe. Skrell og spis stilken.

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Brokkoli skal ha et fast grønt til mørkegrønt hode. Blomsterhodene må ikke ha antydning til beynnende åpning (blomstring). Den skal være fast, sprø, uten bløte flekker og lukte friskt. Stilken skal også være fast.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no

  • Lagring

    Oppbevar brokkoli i kjøleskap ved 0-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

  • Smak

    Den milde, gode smaken minner om asparges.

  • Helseeffekt

    Brokkoli er en super kilde til helsebringende plantestoffer, fytokjemikalier og antioksidanter. Antioksidantene er både vitamin C og en rekke andre aktive stoffer i grønnsaken. Når vi koker brokkoli så halveres vitamin C-innholdet, men det totale antioksiantinnholdet stiger betraktelig. Dette skyldes at de andre antioksidantene tåler varme og frigjøres fra bindinger i plantevevet. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Når du kutter opp eller tygger brokkoli, frigjøres fytokjemikaliene glukosinolater og tiocyanater. Disse plantestoffene har en rekke egenskaper som tilsammen forebygger kreft på flere trinn i kreftutviklingen. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kostfiber regulerer fordøyelsen, gir tarmene noe å jobbe med og sørger for god tarmhelse. Det binder kolesterol og kan dermed naturlig senke kolesterolnivået. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg, f.eks. når du har fått et sår.

  • Bruksområde

    Brokkoli er en grønnsak som passer til det meste. Bruk den rå, kokt, woket eller pureetert.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
110 kJ
Energi kcal
26 kcal
Karbohydrater
2,2 g
Énumettet fett
2,2 g
Kostfiber
3 g
Protein
2,9 g
Salt
0,1 g
Folat
0,105 µg
Kobber (Cu)
0,05 mg
Tilsatt sukker
2,2 g
Betakaroten
0,163 µg
Kalsium (Ca)
51 mg
Flerumettet fett
0 g
Jern (Fe)
0,8 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
434 mg
Magnesium (Mg)
26 mg
Natrium (Na)
0,24 mg
Niacin
0,4 mg
Fosfor (P)
71 mg
Vitamin A
14 RAE
Vitamin B6
0,0019 mg
Vitamin C
23 mg
Vitamin E
1 alfa-TE
Sink (Zn)
0,4 mg
Riboflavin
0,16 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter