BØNNESPIRER PK.
Varenr.: 4320 51
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
De gulhvite bønnespirene har en mild sødme og fin, sprø konsistens. Vi bruker oftest bønnspirer rå, til salater eller som tilbehør til middagen, men prøv spirene på asiatisk vis i suppe, wok og gryter.
Bønnespirer er hvite, er 2–3 mm tykke, med en blekgul farge i begge ender. Tradisjonen med å spise spirer har sine røtter i Asia, hvor de brukes i alt fra salater til vårruller. I det kinesiske kjøkken blir dampede bønnespirer ofte spist til frokost! Kanskje det er noe du kunne tenke deg å prøve?
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Bønnespirene skal være sprø og saftige uten tegn til sliming.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevares så nær 0 ºC som mulig. Spirer må oppbevares i plastpose eller tett plastboks. Holdbarhetsdatoen må ikke overskrides.
-
Smak
Smaken er søtlig og kan minne om sukkererter, og spirene knaser litt i munnen.
-
Helseeffekt
Spirene veier nesten ingen ting, så det skal en del til for å nyte godt av næringsinnholdet. Vitamin C er en vannløselig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket.
-
Bruksområde
Spirer brukes som garnityr på smørbrød og tallerkenretter. De passer også i salater og omeletter.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 340 kJ
- Energi kcal
- 80 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 17,1 g
- Énumettet fett
- 1,7 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,9 g
- Folat
- 0,022 µg
- Kobber (Cu)
- 0,12 mg
- Stivelse
- 15,4 g
- Kalsium (Ca)
- 9 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,7 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 522 mg
- Magnesium (Mg)
- 34 mg
- Natrium (Na)
- 0,02 mg
- Niacin
- 1,9 mg
- Fosfor (P)
- 59 mg
- Vitamin B6
- 0,0016 mg
- Vitamin C
- 13 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Vitamin K
- 0,033 µg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,05 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin