ASPARGES HVIT BT
Varenr.: 4327 03
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Hvit asparges er en av kokkenes favorittgrønnsaker. Den smaker fantastisk og er rask å tilberede etter skrelling - kun 8-10 minutter! Da bevares sprøheten i de slanke stenglene, og delikatessen kommer til sin rett.
Den hvite aspargesen skiller seg fra den grønne ved at den gror under jorda, og derfor mangler farge. Den har en noe rikere og søtere smak enn den grønne, og et tykt skall som må skrelles før bruk. Hvit asparges er en fantastisk delikatesse som egentlig fortjener å spises som egen rett, gjerne med hollandaisesaus.
Opprinnelsesland Mexico
-
Kvalitet
Stilkene skal være helt hvite, faste og meget sprø. Toppene skal være tørre og lukket. Snittflatene skal ikke være innskrumpet. De skal lukte friskt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Asparges skal lagres i mellom 2 og 4 ºC. Hvit asparges skal i motsetning til grønn ikke utsettes for fuktighet, da mister den sin sprø konsistens.
-
Smak
Smaken er delikat med en fin balanse mellom bitterhet og sødme. Den er litt rikere og mer intens i smaken enn grønn asparges.
-
Helseeffekt
Hvit asparges er en mager grønnsak med få kalorier. Den er rik på kostfiber og K-vitamin, og du får både jern og B-vitaminet folat fra hvit asparges.
-
Bruksområde
Hvit asparges brukes som forrett og hovedrett. Den passer kald i salater og er nydelig i wok, supper og kokt som tillegg til andre grønnsaker.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 93 kJ
- Energi kcal
- 22 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 2 g
- Énumettet fett
- 1,9 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 2,2 g
- Folat
- 0,052 µg
- Kobber (Cu)
- 0,06 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Tilsatt sukker
- 1,9 g
- Betakaroten
- 0,44 µg
- Kalsium (Ca)
- 24 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 2,1 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 202 mg
- Magnesium (Mg)
- 14 mg
- Natrium (Na)
- 0,02 mg
- Niacin
- 1 mg
- Fosfor (P)
- 52 mg
- Vitamin A
- 37 RAE
- Vitamin B6
- 0,0009 mg
- Vitamin C
- 6 mg
- Vitamin E
- 1,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,5 mg
- Riboflavin
- 0,14 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin