ALFALFASPIRER
Varenr.: 4320 53
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Disse mildtsmakende spirene er lekre å se på, og passer både på salater, som fatpynt og på smørbrød. Og alt kan spises!
Du kan også bruke alfalfaspirer som et enkelt og næringsrikt tilskudd i en wok eller en gryte. Mange mener at alfalfaspiren er den beste og mest smaksrike spiren. Ved første øyekast ligner den på karsen, men har en mildere smak, som går lettere sammen med andre ingredienser.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Alfalfa er små, tynne, sprø og hvite spirer med en anelse grønne blad.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevares så nær 0 ºC som mulig. Spirer må oppbevares i boksen den selges i, ellers mister de raskt sprøheten og tørker inn.
-
Smak
Alfalfaspiren har en mild og nøtteaktig smak.
-
Helseeffekt
Spirene veier nesten ingen ting, så det skal et stort inntak til for at du kan dra nytte av næringsinnholdet: Kostfiber sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. På denne måten er kostfiber med på å holde kolesterolnivået nede. Kostfiber benyttes som energikilde av de helsebringende bakteriene i tarmen. Når de får gode levevilkår, blir det mindre plass igjen til de skadelige tarmbakteriene, og du øker sjansene for en sunn tarm og et godt immunforsvar. Frø inneholder naturlig noe fett, og det er her vi finner små mengder av de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6. Begge to omdannes til signalstoffer i kroppen vår som igjen regulerer blodtrykk, betennelsesnivå og blodets evne til å flyte fritt. Derfor er det flott å få tilført denne typen plantefett.
-
Bruksområde
Spirer brukes som garnityr på smørbrød og tallerkenretter. De passer også i salater og omeletter.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 340 kJ
- Energi kcal
- 80 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 17,1 g
- Énumettet fett
- 1,7 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,9 g
- Folat
- 0,022 µg
- Kobber (Cu)
- 0,12 mg
- Stivelse
- 15,4 g
- Kalsium (Ca)
- 9 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,7 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 522 mg
- Magnesium (Mg)
- 34 mg
- Natrium (Na)
- 0,02 mg
- Niacin
- 1,9 mg
- Fosfor (P)
- 59 mg
- Vitamin B1 (tiamin)
- 0,0004 mg
- Vitamin B6
- 0,0016 mg
- Vitamin C
- 13 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Vitamin K
- 0,0305 µg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,05 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin