SPISSKÅL STK
Varenr.: 3401 11
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Våren betyr ikke bare lysere tider, men også knasende sprø spisskål!
Spisskål har en karakteristisk form, med løst knyttede, saftige blader. Ettersom den er mild i smak kan denne kålen også nytes rå.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Blader og stilk må være sprø, saftige og lukte friskt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.
-
Smak
Spisskål er mild, delikat og minner mest om sommerkål i smak.
-
Helseeffekt
Kålen skal ha frisk farge med tette blader. De ytterste bladene skal være tunge, med skinnende lysegrønn farge. Fargen skal være jevn, og bladene skal være uten kutt og andre skader.
-
Bruksområde
Spisskål passer til alle slags kjøtt-, fisk- og fugleretter. Brukes stekt, kokt eller dampet med litt salt, pepper og smør.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 137 kJ
- Energi kcal
- 33 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 5,2 g
- Énumettet fett
- 5,1 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,4 g
- Folat
- 0,026 µg
- Kobber (Cu)
- 0,02 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Betakaroten
- 0,012 µg
- Kalsium (Ca)
- 47 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0,002 µg
- Kalium (K)
- 317 mg
- Magnesium (Mg)
- 15 mg
- Natrium (Na)
- 0,1 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 39 mg
- Vitamin A
- 1 RAE
- Vitamin B6
- 0,001 mg
- Vitamin C
- 54 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega6
- 0,02 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin