URTE KORIANDER KG
Varenr.: 5006 11
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Koriander er smaksrik og mye brukt i Asia og Mexico. Lukten er helt spesiell med et parfymert, sitrusaktig preg. Koriander brukes f.eks. til gryteretter, salater, kylling, sauser, fiskeretter og salsa.
Opprinnelsesland Etiopia
-
Kvalitet
Bladene skal være grønne uten tegn til gulskjær. Koriander har myke, tannete bladverk og stilker.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevares kjølig.
-
Smak
Smaken er skarpt jordaktig.
-
Helseeffekt
Krydderurter er svært spennende rent ernæringsmessig, men de veier lite. Du skal derfor bruke svært mye friske urter for å få en næringsstoffeffekt av dem - men alle monner drar! Heldigvis er de proppfulle av andre plantestoffer som også har helseeffekt, selv i de mengdene vi vanligvis bruker urter. Betakaroten er en kraftig antioksidant som har mange cellebeskyttende oppgaver i kroppen. I tillegg omdannes det til aktivt vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan farge huden din nydelig solgyllen - uten at det er skadelig. Vitamin E er en kraftig antioksidant som beskytter fettet i cellene våre mot skader. Vitamin E forhindrer dermed for tidlig aldring og kan beskytte mot hjertesykdom. Vitamin C er en annen kraftig antioksidant som øker opptaket av jern i tarmen, og som styrker immunforsvaret vårt. I tillegg kan vitamin C resirkulere brukt vitamin E, slik at det kan brukes på nytt. Folat er viktig for hjertehelsen ved at det senker nivået av homocystein i blodet, et stoff som er forbundet med økt risiko for hjertesykdom. Folat deltar også i produksjonen av nye røde blodlegemer, og det er viktig for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som er eller vil bli gravide, bør sørge for et godt folatinntak.
-
Bruksområde
Korianderbladene brukes til sauser, supper, karriretter, salater og retter med fjærfe. Frøene fra koriander kan brukes både hele og støtte. I tomatchutney, eplepaier, småkaker, ratatouille, og marmelade brukes støtte frø. I grønnsaksretter, supper og sauser brukes hele frø.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 98 kJ
- Energi kcal
- 24 kcal
- Fett
- 0,5 g
- Karbohydrater
- 1,2 g
- Énumettet fett
- 0,9 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 2,1 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,062 µg
- Kobber (Cu)
- 0,23 mg
- Stivelse
- 0,3 g
- Betakaroten
- 3,93 µg
- Kalsium (Ca)
- 67 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 1,8 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 521 mg
- Magnesium (Mg)
- 26 mg
- Natrium (Na)
- 0,46 mg
- Niacin
- 1,1 mg
- Fosfor (P)
- 48 mg
- Vitamin A
- 328 RAE
- Vitamin B6
- 0,0015 mg
- Vitamin C
- 27 mg
- Vitamin E
- 2,5 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,5 mg
- Omega6
- 0,04 g
- Riboflavin
- 0,16 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin