PEPPERROT FRISK KG
Varenr.: 4203 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Sett karakter på maten med revet pepperrot! Smaken er sterk og karakteristisk og den brukes hovedsakelig rå i kremer, sauser, supper og salater. Prøv pepperrot og sitron i kesam til laks!
Det svenske og danske kjøkkenet er helt utenkelig uten pepperrot, men i Norge bruker vi den lite. Det er synd, for den gir maten en deilig spiss! Skrell av det ytterste skallet og rasp roten for å få mest mulig ut av den. Bland det med litt friske urter og creme fráiche for en deilig krem som passer godt til både fisk- og kjøttretter.
Opprinnelsesland Ungarn
-
Kvalitet
Skallet er gulhvitt uten tegn til grønnskjær. Fruktkjøttet er fast og hvitt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Pepperot skal lagres mørkt og kjølig ved 2-4 ºC. Holdbarheten er svært lang dersom det er optimale lagringsforhold.
-
Smak
Pepperrot har en sterk, pepperaktig og intens aroma. Den norske pepperoten er tydelig kraftigere og mer intens i smaken en importerte.
-
Helseeffekt
Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Vitamin C er en antioksidant som bekjemper skader på celler og vev, skader forårsaket av såkalte frie radikaler. Antioksidantene ødelegger de frie radikalene før de gjør for stor skade. På den måten kan antioksidanter beskytte arvestoffet vårt og kroppens bestanddeler. Et høyt inntak av antioksidanter fra mat kan forebygge kreft. Vitamin C har også andre oppgaver i kroppen, slik som å fornye vitamin E, fremme jernopptaket, forebygge infeksjoner og sørge for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.
-
Bruksområde
Pepperrot er en kraftig smakssetter til kjøtt, men den har også sin plass i dressinger og sauser.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 404 kJ
- Energi kcal
- 96 kcal
- Fett
- 0,7 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 11 g
- Énumettet fett
- 7,3 g
- Kostfiber
- 8 g
- Protein
- 7,7 g
- Kobber (Cu)
- 0,23 mg
- Stivelse
- 3,7 g
- Kalsium (Ca)
- 120 mg
- Flerumettet fett
- 0,4 g
- Jern (Fe)
- 2 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 580 mg
- Magnesium (Mg)
- 36 mg
- Natrium (Na)
- 0,08 mg
- Niacin
- 0,5 mg
- Fosfor (P)
- 70 mg
- Vitamin B6
- 0,0015 mg
- Vitamin C
- 120 mg
- Sink (Zn)
- 1,4 mg
- Omega3
- 0,05 g
- Omega6
- 0,29 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin