JORDSKOKK

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold vil netthandel være nede mellom 00-04 lørdag 23. november

JORDSKOKK

Varenr.: 4218 01

Ikke la deg lure av jordskokkens beskjedne utseende! Med en smak som er litt søtlig og mild, er dette absolutt roten til mye godt - for eksempel bakt eller som puré.

Jordskokken fortjener å oppdages på nytt. Den var ganske utbredt i Norge før poteten kom, men havnet litt i skyggen av nykommeren. De inneholder ikke stivelse, men har ellers mange av de samme bruksområdene som poteten. Bytt til jordskokk ved neste middag, og nyt den søtlige, nøtteaktige aromaen.

Opprinnelsesland Danmark

  • Kvalitet

    Jordskokk har to skall. Det ytre er tynt og gråbrunt, det indre tykkere og hardere. Fasongen er alltid knudret. Jordskokk skal være fast uten bløte flekker.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Jordskokk oppbevares mørkt og kjølig ved 0-4 ºC. Kjøleskap er velegnet. Dersom jordskokken blir litt myk, blir den fast igjen ved å legge den i kaldt vann.

  • Smak

    Smaken er nøtteaktig, delikat, søt og melen.

  • Helseeffekt

    Jordskokk inneholder inulin som er en lang kjede av fruktose. Inulin er et løselig fiber med en noe søtlig smak som både er nyttig for helsen og tarmene. Inulin er mat for de gode tarmbakteriene, de såkalte bifidobakteriene. Slik bakterieføde kaller vi prebiotika og det betyr at inulin kan stimulere veksten av helsebringende tykktarmsbakterier. I tillegg til å kunne virke gunstig på fordøyelsen, er inulin med på å regulere blodsukkeret vårt. Derfor kan både diabetikere og andre som har problemer med svingende blodsukker spise jordskokk med god samvittighet.

  • Bruksområde

    Jordskokk kan i mange tilfeller erstatte potet. Den er velegnet til fritering, mos og baking.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
274 kJ
Energi kcal
65 kcal
Fett
0,6 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
11,5 g
Énumettet fett
3,2 g
Kostfiber
3 g
Protein
2,1 g
Folat
0,036 µg
Kobber (Cu)
0,12 mg
Stivelse
8,3 g
Betakaroten
0,009 µg
Kalsium (Ca)
28 mg
Flerumettet fett
0,3 g
Jern (Fe)
0,6 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
561 mg
Magnesium (Mg)
16 mg
Natrium (Na)
0,03 mg
Niacin
1,5 mg
Fosfor (P)
72 mg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin B6
0,0009 mg
Vitamin C
6 mg
Vitamin E
0,2 alfa-TE
Sink (Zn)
0,1 mg
Omega3
0,07 g
Omega6
0,18 g
Riboflavin
0,06 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter