INGEFÆR
Varenr.: 4206 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Fersk ingefær har en sterk og sitronaktig smak som brenner litt på tungen. Den blir brukt for å sette ekstra aroma på retter og kan nesten regnes som et krydder. Gni salatbollen med ingefær - nydelig!
Fersk ingefær er en sentral ingrediens i det thailandske kjøkken, og i annen asiatisk mat. Kanskje burde det også bli et fast innslag på kjøkkenet ditt? Liker du å wokke eller lage smoothie vil du merke forskjellen hvis du begynner å tilsette ingefær.
Opprinnelsesland Brasil
-
Kvalitet
Ingefærrot skal være kraftig, delt som fingre og glatt i skallet uten tegn til inntørking. Skallet er lysebrunt. Fruktkjøttet er svakt gulgrønt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Om du oppbevarer den ved ideell temperatur, 10-12 ºC (svalskap), er ingefærrot holdbar i flere måneder. I kjøleskap kan det bli litt for kaldt. I romteperatur tørker den fort inn.
-
Smak
Fersk ingefær har en mild, søt og aromatisk smak som brenner på tungen. Kokes ingefær i retten forsvinner den kraftige aromaen og smaken blir rund og aromatisk.
-
Helseeffekt
Ingefær er full av aromatiske oljer og helsebringende plantestoffer, særlig antioksidanter. Selv om du ikke får i deg så mye vitaminer og mineraler når du bruker den i maten, så vil den likevel bidra med en god del antioksidanter. Ingefær har tradisjonelt sett blitt brukt til å lette fordøyelsen og mot kvalme. I ingefæren finner vi også betennelsesdempende stoffer, gingeroler. Undersøkelser viser at ingefær kan være gunstig for revmatikere. For øvrig forskes det på ingefærens egenskaper i kreftforebygging.
-
Bruksområde
Ingefær er en kraftig smakssetter i retter fra nesten hele verden. Den passer til alle typer kjøtt og fisk. Ingefær er god i marinader, wok, te, bakverk og syltet.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 212 kJ
- Energi kcal
- 50 kcal
- Fett
- 0,8 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,2 g
- Karbohydrater
- 8,1 g
- Énumettet fett
- 1,7 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,8 g
- Folat
- 0,011 µg
- Kobber (Cu)
- 0,23 mg
- Stivelse
- 6,4 g
- Kalsium (Ca)
- 16 mg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 0,6 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 415 mg
- Magnesium (Mg)
- 43 mg
- Natrium (Na)
- 0,13 mg
- Niacin
- 0,8 mg
- Fosfor (P)
- 34 mg
- Vitamin B6
- 0,0016 mg
- Vitamin C
- 5 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,03 g
- Omega6
- 0,12 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin