BLOMKÅL STK
Varenr.: 3201 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Blomkålen er mager kost, men mettende, fiberrik og attpåtil enkel å tilberede. Den står på egne bein som middagsrett, eller godt tilbehør til kjøtt eller fisk.
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet. Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Det er blomsten som normalt brukes til mat, men også stilk og blader er spiselige og bør ikke kastes.
Opprinnelsesland Spania
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Blomkål oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.
-
Smak
Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme.
-
Helseeffekt
En super grønnsak, i likhet med brokkoli! Rik på vitamin C og kostfiber, og en flott kilde til B-vitaminet folat og kalium. De viktigste plantestoffene heter isotiocyanater og inneholder svovel.
-
Bruksområde
Blomkål kan kokes, stekes, dampes, wokkes, spises rå i salater eller som snacks med dip. Den kan syltes, gratineres og lages til puré, eller brukes som base i sufflé, stuinger og grateng.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 97 kJ
- Energi kcal
- 23 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 2,3 g
- Énumettet fett
- 2,3 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,9 g
- Folat
- 0,057 µg
- Kobber (Cu)
- 0,04 mg
- Betakaroten
- 0,05 µg
- Kalsium (Ca)
- 21 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 361 mg
- Magnesium (Mg)
- 14 mg
- Natrium (Na)
- 0,08 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 54 mg
- Vitamin A
- 4 RAE
- Vitamin B6
- 0,0009 mg
- Vitamin C
- 58 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,02 g
- Omega6
- 0,01 g
- Riboflavin
- 0,04 mg
Ingredienser
Blomkål)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin