PÆRE CONFERENCE 55-65

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold vil netthandel være nede mellom 00-04 lørdag 23. november

PÆRE CONFERENCE 55-65

Varenr.: 1601 03

Conference er den vanligste pæresorten i Norge. Den er avlang, lett krummet og med kremhvitt, fast fruktkjøtt. Smaken er middels søt og saftig. Stekte eller bakte pærer med krydder er nydelig til viltmiddagen.

Opprinnelsesland Nederland

  • Kvalitet

    Skallet er mattgrønt med innslag av brunrødt. Fargen på skallet blir gulere etter som frukten modnes. Fruktkjøttet er kornete, mørt og saftig.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Pærer oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. De har begrenset holdbarhetstid på fruktfatet. Etylen er en modningsgass som finnes i store mengder i pærer. Pærer både avgir og tar til seg etylen fra andre frukter, f.eks. epler, noe som gjør pærer ekstra ømfintlige for å modnes raskt.

  • Smak

    Smaken er søt.

  • Helseeffekt

    Kostfiber er viktig for å holde fordøyelsen i gang og korte ned passasjetiden gjennom tarmen. På denne måten er kostfiber med på å forebygge tarmsykdommer som utposninger og hemorroider. Dette igjen senker risikoen for kreft. Kostfiberet er fin føde for de snille bakteriene i tarmen, og kan dermed styrke immunforsvaret vårt. Sist men ikke minst - kostfiber kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse.

  • Bruksområde

    Pærer spises vanligvis naturell, men er også deilig i salater, som juice eller mos, sammen med ost, i grøt og i smoothies.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
186 kJ
Energi kcal
44 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
8,8 g
Énumettet fett
8,8 g
Kostfiber
3 g
Protein
0,4 g
Folat
0,007 µg
Kobber (Cu)
0,08 mg
Betakaroten
0,022 µg
Kalsium (Ca)
10 mg
Flerumettet fett
0 g
Jern (Fe)
0,2 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
207 mg
Magnesium (Mg)
9 mg
Natrium (Na)
0,01 mg
Niacin
0,2 mg
Fosfor (P)
12 mg
Vitamin A
2 RAE
Vitamin B6
0,0003 mg
Vitamin C
4 mg
Vitamin E
0,2 alfa-TE
Sink (Zn)
0,1 mg
Omega6
0,09 g
Riboflavin
0,02 mg

Ingredienser

Conference)

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter