EPLE DISCOVERY 65/+
Varenr.: 1567 53
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Discovery er relativt nytt i Norge. Det er saftig og syrlig med hvitt, sprøtt fruktkjøtt. Eplet er middels stort, rundt og velformet med jevn rød dekkfarge. Spis det naturell eller ha det i fruktsalat og grønn salat.
EPLE
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Eplet har en gulgrønn grunnfarge og lyserød dekkfarge. Fruktkjøttet er sprøtt og saftig. Holdbarheten er forholdsvis god.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Epler oppbevares lengst i kjøleskap, men den beste smaken kommer best frem når eplene er tempererte. Epler har forholdsvis lang holdbarhet og holder seg godt på fruktfatet.
-
Smak
Smaken er søt med god aroma.
-
Helseeffekt
Kostfiber er viktig for å holde fordøyelsen i gang og korte ned passasjetiden gjennom tarmen. På denne måten er kostfiber med på å forebygge tarmsykdommer som utposninger og hemorroider. Dette igjen senker risikoen for kreft. Kostfiberet er fin føde for de snille bakteriene i tarmen, og kan dermed styrke immunforsvaret. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse. Eple med skall gir deg dobbelt så mye antioksidanter som et skrelt eple.
-
Bruksområde
Epler spises vanligvis naturell, men er også deilig i salater, som juice eller mos, som grøt og i smoothies.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 207 kJ
- Energi kcal
- 49 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Karbohydrater
- 10,6 g
- Énumettet fett
- 10,5 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 0,3 g
- Folat
- 0,001 µg
- Kobber (Cu)
- 0,03 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Betakaroten
- 0,022 µg
- Kalsium (Ca)
- 6 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,1 mg
- Jod
- 0,002 µg
- Kalium (K)
- 145 mg
- Magnesium (Mg)
- 6 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,1 mg
- Fosfor (P)
- 93 mg
- Vitamin A
- 2 RAE
- Vitamin B6
- 0,0004 mg
- Vitamin C
- 4 mg
- Vitamin E
- 0,2 alfa-TE
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,05 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin