TYTTEBÆR FROSSEN
Varenr.: 2012 55
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Tyttebær er populært tilbehør til kjøtt og vilt, enten de er rårørt eller kokt til syltetøy. De små, røde bærene er ganske syrlige og litt bitre. Tyttebær er også fin til saft, bakverk og desserter som trollkrem.
Opprinnelsesland Sverige
-
Kvalitet
Tyttebær er små og har rødt skall. Fruktkjøttet er lyst, nesten hvitt. Bærene skal være faste og blanke.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Tyttebær oppbevares best i kjøleskap. De har meget lang holdbarhet og er en av de mest lagringsdyktige bærsortene som finnes.
-
Smak
Smaken er sur.
-
Helseeffekt
Tyttebær er fast følge til både vilt og kjøttkaker. Tyttebæret er svært rik på antioksidanter og et sunt tilbehør til maten. En av antioksiantene i tyttebær er vitamin E, men tyttebær er proppfull av andre antioksidanter også. Derfor finner vi det lille bæret høyt oppe på antioksidantlistene. Vitamin E er en fettløselig antioksidant som er en viktig del av cellemembranene. Her sørger det for å holde fettet mykt og fleksibelt ved å forhindre at fettet harskner. Vitamin E er også nødvendig for immunforsvaret, og det kalles for foryngelses- og fruktbarhetsvitaminet. Antioksidanter generelt forebygger kreft og hjerte- og karsykdommer. Benzosyre gjør at tyttebærene holder seg svært lenge, og motstår mugg. Dette konserveringsmiddelet brukes dessuten i næringsmiddelindustrien for å øke holdbarheten på maten. Kostfiber fremmer god fordøyelse og en sunn tarm.
-
Bruksområde
Tyttebær er sure og brukes derfor rørt med sukker, syltet eller som gelé. Rørte tyttebær passer meget godt som tilbehør til vilt og fjærkre.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 183 kJ
- Energi kcal
- 44 kcal
- Fett
- 0,6 g
- Karbohydrater
- 7 g
- Énumettet fett
- 7 g
- Kostfiber
- 4 g
- Protein
- 0,7 g
- Folat
- 0,022 µg
- Kobber (Cu)
- 0,1 mg
- Betakaroten
- 0,008 µg
- Kalsium (Ca)
- 25 mg
- Flerumettet fett
- 0,3 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 118 mg
- Magnesium (Mg)
- 11 mg
- Niacin
- 0,6 mg
- Fosfor (P)
- 26 mg
- Vitamin A
- 1 RAE
- Vitamin B6
- 0,0002 mg
- Vitamin C
- 8 mg
- Vitamin E
- 1,5 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega3
- 0,11 g
- Omega6
- 0,16 g
- Riboflavin
- 0,01 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin