STIKKELSBÆR 300 GR.
Varenr.: 2010 07
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Stikkelsbær har striper i skallet som gjør at de ser ut som bitte små vannmeloner. Stikkelsbær spises naturell, men er velegnet til gelé, saft, sylting, paier og kaker. Prøv dem som garnityr til kjøtt- og fiskeretter.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Det finnes mange forskjellige sorter stikkelsbær. Fargen i skallet varierer fra rødt til grønt. Enkelte sorter har hårete skall. Fruktkjøttet er saftig med mange kjerner. Stikkelsbær skal være tørre uten sprekker og flekker.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Stikkelsbær oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er begrenset.
-
Smak
Smaken er sursøt.
-
Helseeffekt
Vitamin C fungerer som en antioksidant og beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Stikkelsbær innholder også andre antioksidanter og sammen med vitamin C kan dette forebygge kreft og hjertesykdom ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin B6 er viktig for omsetningen av protein i kroppen og er nødvendig for å frigjøre sukker fra leveren når det er lenge siden vi har spist. Kostfiber fremmer god fordøyelse og en sunn tarm.
-
Bruksområde
Stikkelsbær brukes naturell, men er vel så godt egnet til sylting, saft og gelé. De egner seg godt til paier og kaker.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 155 kJ
- Energi kcal
- 37 kcal
- Fett
- 0,6 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 5,4 g
- Énumettet fett
- 5,4 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 0,8 g
- Folat
- 0,009 µg
- Kobber (Cu)
- 0,06 mg
- Betakaroten
- 0,119 µg
- Kalsium (Ca)
- 34 mg
- Flerumettet fett
- 0,4 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 148 mg
- Magnesium (Mg)
- 10 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,3 mg
- Fosfor (P)
- 28 mg
- Vitamin A
- 10 RAE
- Vitamin B6
- 0,0008 mg
- Vitamin C
- 28 mg
- Vitamin E
- 0,4 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Omega3
- 0,07 g
- Omega6
- 0,4 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin