MULTER 1KGs FROSSEN
Varenr.: 2007 08
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Modne multer er gyllengule eller oransje, myke og saftige. Smaken er intens, karakteristisk og meget aromatisk. De er nydelige å spise naturelle, men nasjonaldesserten multekrem er også en favoritt.
Multer vokser vilt i myrområder i en kort periode i løpet av høsten. De kan være vanskelig å finne, og det gjør de gyllengule, myke og saftige bærene spesielt ettertraktet. Den lange modningsprosessen gjør at de får den intense, karakteristiske, meget aromatiske og søte smaken.
Opprinnelsesland Sverige
-
Kvalitet
Friske, modne bær skal være helt gule og meget saftige. Multer med rødskjær er tegn på at de ikke er modne.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Friske multer oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC. De har lang holdbarhet.
-
Smak
Smaken er intens, søt og svært aromatisk.
-
Helseeffekt
Multene får fargen sin fra antioksidanter, hovedsakelg karotenoider. Mange av disse karotenoiden kan omdannes til vitamin A i kroppen ved behov, mens andre fungerer som fettløselige antioksidanter som beskytter det umettede fettet i cellemembranene og andre stoffer i kroppen. Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Multer inneholder den vannløselige antioksidanten vitamin C som ikke bare beskytter kroppen mot skadelige radikaler, men som også øker opptaket av jern fra tarmen, styrker bindevevet og bryter ned kolesterolet. Vitamin E er derimot en fettløselig antioksidant. Vitamin E er en viktig del av cellemembranene hvor det sørger for å holde fettet mykt og fleksibelt ved å forhindre at fettet harskner. Vitamin E er også nødvendig for immunforsvaret. Brukt vitamin E fornyes av vitamin C. Et kosthold rikt på antioksidanter fra frukt og grønnsaker forebygger kreft, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og en rekke andre livsstils- og aldersbetingede sykdommer. Kostfiber sørger for en sunn og velfungerende tarm.
-
Bruksområde
Multer er gode naturell eller som syltetøy.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 191 kJ
- Energi kcal
- 46 kcal
- Fett
- 1,1 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 4,4 g
- Énumettet fett
- 4,4 g
- Kostfiber
- 6 g
- Protein
- 1,6 g
- Folat
- 0,049 µg
- Kobber (Cu)
- 0,07 mg
- Betakaroten
- 0,14 µg
- Kalsium (Ca)
- 17 mg
- Flerumettet fett
- 0,7 g
- Jern (Fe)
- 0,5 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 218 mg
- Magnesium (Mg)
- 30 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,5 mg
- Fosfor (P)
- 41 mg
- Vitamin A
- 12 RAE
- Vitamin B6
- 0,0007 mg
- Vitamin C
- 95 mg
- Vitamin E
- 3,2 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,6 mg
- Omega3
- 0,27 g
- Omega6
- 0,32 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin