Bama Storkjøkken

Kort & Godt

Hvert år leverer flere hundre norske produsenter råvarer til oss i BAMA Storkjøkken, det tilsvarer en markedsandel på i overkant av 30 %. Som en stor aktør er vi vårt ansvar bevist, og jobber kontinuerlig for å være den ledende og mest innovative markedsføreren av norske kvalitetsråvarer.

For å hedre den norske bonden og fremme de gode norske råvarene maksimalt har BAMA Storkjøkken lansert konseptet Kort & godt. Vi ønsker å øke fokuset på god lokalprodusert mat, den norske bonden og miljøet.  Å handle lokalt, er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. Både for oss selv, de lokale bøndene og for miljøet. Vi ønsker å være en leverandør av kunnskap og innsikt, ikke bare råvarer.

Smak, sesong, kvalitet, jordsmonn, klima og erfaringsutveksling

Kort & godt skal fremme lokal frukt, bær og grønnsaker. Konseptet handler om opprinnelse, smak, sesong, kvalitet, jordsmonn og klima. Gjennom satsningen ønsker vi i samarbeid med Gartnerhallen å bidra til økt kunnskap om lokale produkter samt fremheve bøndene som dyrker de. Vi ønsker å gi deg historien om råvaren og bonden slik at du kan fortelle historien videre til dine spisegjester.

Ved å fokusere på lokal mat ønsker vi å bidra til økt kunnskap om alt det gode som dyrkes og gror her i Norge. Bøndene som er innlemmet i Kort & godt konseptet følges tett, og gjennom dette får vi innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv. Kort & godt satsningen lager møteplasser hvor kokker, kjøkkensjefer, servitører og innkjøpere kan møte bonden i råvarens rette element. Disse foraene gir rom for inspirasjon, erfaringsutveksling og kunnskapsoverføring.

En som har benyttet seg av dette tilbudet er kjøkkensjefen Eirik Back på Losby Gods. Han besøkte Hasle Gård og bonden Roy Hasle tidligere i høst. Back legger ikke skjul på at møtet med den engasjerte bonden gjorde inntrykk. – Den lidenskapen jeg så hos Roy Hasle, enten han snakket om beter, testing av nye produkter som ingefær eller noen av de andre grønnsakene han dyrker, ønsker jeg å videreformidle til gjestene i vår restaurant, sier Back. Stoltheten og respekten han har for råvarene er helt fantastisk.

SMS kode for presentasjon av bonden og råvaren

For å kunne gi våre kunder relevant informasjon om råvaren, er alle Kort & godt varene merket med produsentenes egen SMS kode. Dette gjør det mulig for forbrukeren å få en nærmere presentasjon av bonden og råvarene rett på mobilen.  Konseptet er også innlemmet i Sesongkalenderen med oversikt over hvilke frukter, bær og grønnsaker som er i sesong, hvem som produserer de og i hvilken region. 

Kort & godt

Ved å satse på lokalmat ønsker vi ikke bare å bli litt grønnere og mer kortreiste, men å bedre dialogen mellom bonde, innkjøper og kjøkken. Kort & godt er delt inn i 4 regioner, og vi har et tett godt samarbeid med 50 engasjerte og dedikerte bønder i disse regionene. 

Det skal være kort og godt!