Viltkjøttets venner Det er ikke absolutt alt som passer til vilt. Men det som passer, passer gjerne til de fleste typer viltkjøtt. Vi drister oss derfor til å samle en gjeng med gode smaksvenner her.
Ferdig kuttet melon Nå er det enda enklere å servere melon i salatbaren eller på buffeten. Prøv våre nyheter ferdig skrelt og kuttet honningmelon og vannmelon.
Norske aprikoser fra Lærdal Fra engasjerte og innovative produsenter i Lærdal har vi nå fått levert en helt unik produksjon av norske aprikoser.
Gul kiwi Mens den grønne kiwien er velkjent for de fleste, er gul kiwi noe mer ukjent og fortjener å bli løftet frem.
Vasket Crispi Hvem vil vel ikke spare tid? Med vår nyhet vasket Crispisalat blir arbeidsdagen garantert mer effektiv.
Nye grønnsakskutt Lei av å kutte? I uke 18 lanserer BAMA Storkjøkken spennende nyheter som garantert gjør arbeidsdagen enklere!
Historiske tomater fra Hanasand gård Endelig er disse smakfulle tomatene inne på lager! En blanding av de beste tomatene som til enhver tid er tilgjengelig i drivhuset. Bonde Stig Jakob tester kontinuerlig nye sorter som finner sin plass i blandingen hvis de holder mål.
Asparges fra Europa Den europeiske sesongen er i gang! Fra Frankrike og Italia har vi nå både hvit og grønn asparges, og fra Verona får vi også en lilla variant.
Rosettkål Vakker, velsmakende, næringsrik og allsidig. Den lille rosetten er grønn med lilla islett og er en krysning mellom rød grønnkål og rosenkål.
Norske epler Den norske eplesesongen er i full gang! Eplene er nå på sitt aller beste, og det er ikke uten grunn at opplysningskontoret for frukt og grønt har innført epledagen siste tirsdagen i september.
Norske maiskolber og poteter Få inspirasjon til nytt tilbehør! I uke 34 og 35 har vi tilbud på norske maiskolber og poteter.
Fersk hvitløk fra Vang gård Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. Nå kan vi nyte fersk hvitløk med grønt gress fra Vang gård.
Sommerstemning med plommer og meloner Sommeren har virkelig meldt sin ankomst, og friske frukter frister i varmen. Frisk opp salater og buffeer med meloner og plommer. Kampanje i uke 26 og 27.
Norske asparges! Etter en lang vinter kan vi endelig glede oss over at den norske sesongen er i gang. Hos brødrene Freberg på Øvre Stangeby gård er de i full gang med høsting av asparges.
Forfriskende vannmelon Den er stor og rund med tykt glatt skall. Fargen er kraftig mørkegrønn, med eller uten striper i lysegrønne og gule nyanser.
Smakfulle økologiske salater Salat er ikke bare salat, men finnes i utallige smaker, farger og former. Med den riktige salaten kan enhver alminnelig rett få nytt liv.
Ny emballasje på salater! Salater i ny emballasje pakket på Linnes gård. Ved å øke antall i pakkene tilpasser vi oss våre kunders gjennomsnittlige handlemønster. Samtidig reduseres emballasjen for å spare plast og derav miljøet.
Fargerike rotgrønnsaker For mange er rotgrønnsakene selve grunnmuren i det norske kjøkkenet, og de allsidige grønnsakene gir maten en herlig sødme og nyttige næringsstoffer.
Kål - spennende og smakfull supermat Grønnkål, svartkål og rosettkål. Det er lett å bli forvirret av de ulike variantene, men med et så stort bruksområde er det verdt å få en oversikt.
Helt ny reddik Roy Hasle, vår nytenkende Kort & Godt produsent, har brukt flere år på å teste nye typer reddiker, og nå har han med en god dose tålmodighet funnet den perfekte oppskriften.
Søtpotetens mangfold Om det er den flotte fargen, de mange næringsstoffene, eller det brede bruksområdet - søtpoteten har blitt utrolig populær i Norge de siste årene.
Sunne mellommåltider Mange kjenner seg igjen i behovet for små mellommåltider i løpet av dagen. Som kokk eller kjøkkensjef kan du ha innvirkning når det gjelder å unngå usunne løsninger.
Amalfi-sitron Amalfikysten sørvest for Napoli er kjent for sine lange tradisjoner med sitrondyrking, og det er så klart den smaksrike Amalfi-sitronen vi snakker om. Denne sitronen blir regnet som en av de aller beste sitronsortene og tilgangen er meget begrenset.
Rosettkål Rosettkål også kjent som flower sprout kom på det norske markedet i 2015 og er nå klar for en ny sesong. Denne lille kålen er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, og ble tatt i mot med glede av kokker som hadde ventet på noe nytt å sette på menyen. Den er nemlig like god på smak som den er dekorativ på tallerken!
Gresskar er supermat! Gresskar betegnes som supermat. Det betyr at den har en helt eksepsjonell positiv helseeffekt, gjerne langt ut over hva de rene næringsstoffene i matvaren gir oss av vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer eller proteiner.
Høstferie = potetferie I disse dager er det mange som har høstferie. Tidligere ble denne ferien kalt potetferie.
Moreller Det er ikke rart morellen er en stor favoritt blant mange nordmenn. Den søte og runde smaken gjør at de også kalles søtkirsebær.
Den søte og saftige høstfrukten Sommer går mot høst og nye smaksrike råvarer er klare for å settes på menyen. En av disse råvarene er den søte og saftige høstfrukten plomme.
Søtt og godt Den søte smaken av norske jordbær skyldes lange, lyse sommerdager og kjølige netter. Men viste du at vi har flere typer jordbær med ulik aroma og farge?
Langstrakt, frisk og syrlig Du setter tennene i en syrlig rabarbra dyppet i sukker og sommerminnene strømmer på. Eller er det bestemors rabarbrasuppe som vekker sommerfølelsen hos deg? Uansett, nå er den norske rabarbraen her og klar for å settes på menyen.
Den kalles Nordens hvitløk Det er flere grunner til at ramsløken har fått nettopp dette navnet! Den smaker, lukter og har mange av de samme egenskapene som en hvitløk.
Ta en potet.. Poteten er en av de viktigste matvarene vi har i verden og den kommer i ulike former, farger og smaker.