KNUTEKÅL 12 STK
Varenr.: 4304 52
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Enten du velger den lysegrønne eller blålilla knutekålen, får du en kål som smaker mild kålrot. Den er utmerket i råkost, eller prøv den i wokken!
Opprinnelsesland Spania
-
Kvalitet
Knutekål forekommer i to forskjellige farger, en blålilla og en lysegrønn. Bladene vokser på knollen som skal være fast, uten tegn til inntørking. Fruktkjøttet er hvitt og saftig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Oppbevar den i kjøleskap ved 0-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.
-
Smak
Smaken er av kålrot, men mildere.
-
Helseeffekt
Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Kostfiber regulerer fordøyelsen, gir tarmene noe å jobbe med og sørger for god tarmhelse. I tillegg er kostfiber mat for de helsebringende tarmbakteriene våre, og det kan binde kolesterol og føre det ut med avføringen. Derfor bidrar kostfiberinntak til helhetlig helse, ikke bare lokalt i tarmen.
-
Bruksområde
Knutekål passer rå i råkost, men også kokt og woket.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 98 kJ
- Energi kcal
- 23 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 3 g
- Énumettet fett
- 2,9 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,7 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,05 µg
- Kobber (Cu)
- 0,13 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Tilsatt sukker
- 2,9 g
- Betakaroten
- 0,022 µg
- Kalsium (Ca)
- 24 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 350 mg
- Magnesium (Mg)
- 19 mg
- Natrium (Na)
- 0,2 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 46 mg
- Vitamin A
- 2 RAE
- Vitamin B6
- 0,0015 mg
- Vitamin C
- 65 mg
- Vitamin E
- 0,5 alfa-TE
- Riboflavin
- 0,02 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin