Pasjonsfrukt

Hovedinnhold Hovedmeny

Pasjonsfrukt

Varenr.: 1810 01

Pasjonsfrukt har en herlig, frisk og syrlig smak. Det brunlilla, bulkete skallet skjuler et gulgrønt, geléaktig fruktkjøtt med små, sorte frø. Spis fruktkjøttet med skje, eller lag en pasjonsfruktsorbet -saus. Nydelig!

Pasjonsfrukt finnes i flere varianter, men den lilla varianten er mest vanlig i Norge. Den er på størrelse med et egg, og er rund eller oval i formen. Fruktkjøttet er gulgrønt og geléaktig med mange små, sorte frø.

Opprinnelsesland Colombia

  • Kvalitet

    Det finnes flere sorter pasjonsfrukt. Skallet er hardt og læraktig. Fargen varierer fra mørkebrun til grønn. Skallet på modne pasjonsfrukter er fast og lett buklete. Frukten skal kjennes tung ut i forhold til størrelsen. Fruktkjøttet består av mange mørke frø som ligger i en intenst velduftende, gjennomskinnelig grønnoransje gelé.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevares best ved 8-12 ºC. Pasjonsfrukt er kuldeømfintlig og liker seg bedre i romtemperatur enn i kjøleskap. Umodne pasjonsfrukt som er glatte i skallet kan modnes frem i romtemperatur. Holdbarheten er god.

  • Smak

    Smaken er sursøt og minner om stikkelsbær.

  • Helseeffekt

    Kostfiber er viktig for å holde fordøyelsen i gang og korte ned passasjetiden gjennom tarmen. På denne måten er kostfiber med på å forebygge tarmsykdommer som utposninger og hemorroider. Dette igjen senker risikoen for kreft. Kostfiberet er fin føde for de snille bakteriene i tarmen, og kan dermed styrke immunforsvaret vårt. Vitamin E kalles ofte for foryngelses- eller fruktbarhetsvitaminet, fordi det som antioksidant beskytter cellene mot for tidlig aldring og død, og fordi det er avgjørende for både menns og kvinners forplantningsevne. Vitamin C er viktig for å holde nydannelsen av bindevev og beinvev i sving, i tillegg til å styrke immunforsvaret vårt. Om du spiser vitamin C-rik frukt sammen med et jernrikt måltid med grovbrød eller helkorn, vil mer av jernet tas opp i kroppen.

  • Bruksområde

    Pasjonsfrukten kan brukes naturell, i sauser, til ost og i fruktsalater

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
184 kJ
Energi kcal
44 kcal
Fett
0,4 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
5,8 g
Énumettet fett
5,8 g
Kostfiber
3 g
Protein
2,6 g
Folat
0,014 µg
Kobber (Cu)
0,09 mg
Betakaroten
0,75 µg
Kalsium (Ca)
11 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
1,3 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
200 mg
Magnesium (Mg)
29 mg
Natrium (Na)
0,19 mg
Niacin
1,5 mg
Fosfor (P)
64 mg
Vitamin A
63 RAE
Vitamin B6
0,001 mg
Vitamin C
23 mg
Sink (Zn)
0,8 mg
Omega6
0,22 g
Riboflavin
0,12 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter