Norsk sesongkalender

Om oss

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Vi er selvfølgelig glad i våre litt mer eksotiske frukter og grønnsaker også, men jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet. Ved å satse seriøst på lokalmat ønsker vi ikke bare å bli litt grønnere og mer kortreiste, men å få enda bedre råvarer å by på. 

Nå kan du enkelt se hvilke norske råvarer som er i sesong, og hvor i landet de dyrkes. Våre produsenter, eller bønder som vi liker å si, er alle medlemmer av Gartnerhallen og du kan du lese litt om flere av bøndene her. Noen av dem har en lang historie, andre en kortere, men felles for alle er ønsket om å levere smakfulle råvarer til dere.

Vi håper sesongkalenderen gjør det enklere for deg å planlegge menyen basert på sesongens råvarer, og at det gir deg mer kunnskap om råvareopprinnelse og identitet. Og sist, men ikke minst, håper vi du vil formidle kunnskapen videre til dine gjester når du presenterer dine kunstverk.  

Det skal være kort og godt!

 

Tilgang og sesongstart kan variere noe avhengig av værforhold.