SHI-TAKE SOPP KG
Varenr.: 4103 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Shiitake er den nest mest spiste soppen i verden, og så mange mennesker tar ikke feil. Soppen smaker vidunderlig og passer til de fleste middagsretter. Saus og suppe med shiitake er herlig.
Shiitake stekt i smør med litt salt og pepper er en delikatesse i seg selv, og i Japan inngår soppen i en mengde retter. I soppverdenen er det bare sjampinjong det dyrkes mer av, og shiitake vokser også vilt, spesielt i Kina og Japan. Shiitake er brun og kan se litt ut som aromasopp, men er tørrere og mer porøs i konsistensen.
Opprinnelsesland Polen
-
Kvalitet
Hatten på shiitake er brun, forholdsvis glatt og noe buet. Skivene er synlige. Stilken er seig og bør ikke spises fordi den er meget tungt fordøyelig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Sopp lagres mørkt, luftig og kjølig.
-
Smak
Smaken er fyldig og aromatisk med lang ettersmak.
-
Helseeffekt
I Asia er shiitake et symbol på et langt liv. Kineserne har brukt soppen som både medisin og mat. Til tross for at soppen ikke er så rik på vanlige næringsstoffer, finner vi et annet spennende stoff i denne soppen, nemlig lentinan. Lentinan er et slags karbohydrat som utvinnes fra denne soppen og som det forskes på innen kreftbehandling. Det ser ut til at lentinan kan hemme svulstvekst.
-
Bruksområde
Denne soppen brukes i stuinger, supper, sauser, stekt og blandet med annen sopp. Den er godt egnet til woking og tørking.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 111 kJ
- Energi kcal
- 27 kcal
- Fett
- 0,3 g
- Karbohydrater
- 2,5 g
- Énumettet fett
- 2,5 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,8 g
- Folat
- 0,025 µg
- Kobber (Cu)
- 0,14 mg
- Betakaroten
- 0,029 µg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Kalium (K)
- 224 mg
- Magnesium (Mg)
- 13 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 2,6 mg
- Fosfor (P)
- 73 mg
- Vitamin A
- 2 RAE
- Vitamin D
- 0,0001 µg
- Vitamin B6
- 0,0029 mg
- Vitamin C
- 2 mg
- Sink (Zn)
- 0,8 mg
- Omega6
- 0,23 g
- Riboflavin
- 0,15 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin